Tässä kirjoituksessa annan muutamia vinkkejä siihen, mistä ja miten miesten vaatteet kannattaa tilata. Monille miehille vaatteiden löytäminen ja ostaminen on jostain syystä huomattavasti hankalampaa kuin vaikkapa naisille. Osa syynä tähän on varmasti vanha suomalainen ajatusmalli, että ”tosimiehen ei tarvitse vaatteilla koreilla”. Todellisuudessahan tämä ei kuitenkaan pidä ainakaan enää paikkaansa, vaan esimerkiksi yritysmaailmassa tyylikkäästi pukeutuminen on jopa menestymisen edellytys.

Tyylikkäästi pukeutuminen ei ole miehillekään aivan helppo asia. Nykypäivänä pelkkä puku ja eri värinen kravatti ei yksinkertaisesti riitä vaan moniin tilaisuuksiin olisi hyvä pukeutua edes hieman trendien mukaisesti.

Vaatteet netistä vai suoraan liikkeestä?

Nettishoppailusta on tullut todella suosittua myös vaatteiden kohdalla, eikä syyttä, sillä suurimmat pelurit tarjoavat tuotteilleen ilmaisen toimituksen ja palautuksen, joka tekee niiden sovittamisesta mahdollista. Kuitenkin osa vaatteista on huomattavasti helpompi käydä ostamassa paikan päältä, koska ne ainoastaan harvoin istuvat heti ensimmäisellä yrityksellä.

Yleisesti liikkeestä kannattaa mennä ostamaan pukujen lisäksi tiukemmat neuleet, farkut ja muut vaatteet, joiden on istuttava päälle just eikä melkein. Toisaalta netistä kannattaa tilata kravatit, hupparit, t-paidat ja löysemmät takit, joissa on usein enemmän tinkimisvaraa myös koossa.

Mistä uusia vaatteita kannattaa etsiä?

Miesten vaatekauppoja on nykyisin varmaan yhtä paljon kuin niitä on naisillekin, joka on tietysti aivan loistava juttu. Enää ei ole pakko tyytyä pelkästään Stockmannin valikoimaan, vaan vaihtoehtoja riittää loputtomiin. Omat suosikkini ovat ehdottomasti Sangar ja Kledjut.com, joista molemmista löytyy todella kattava valikoima ja ennen kaikkea hinnat ovat järkevällä tasolla. Normaalin työssäkäyvän ihmisen on mielestäni turha sijoittaa tuhannen euron Gantin tuulitakkiin, jos muista kaupoista täyttää koko vaatekaapin samalla rahalla.